28 October 2010

Harmoonikumi suvikõrvitsakeeks


Keeks on tervislik tänu täisterajahule ja oliiviõlile, ka valge suhkru võiks asendada rafineerimata suhkruga.

400-500 g puhastatud suvikõrvitsat
2,5 dl tavalist või külmpressitud oliiviõli
6 dl spelta- või täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
2 tl vanillisuhkrut
3 muna
2,5 dl suhkrut
lisandiks peotäis kreekapähkleid ja/või rosinaid

Riivi suvikõrvits. Vala liigne vedelik ära. Riivitud suvikõrvitsale lisa õli, omavahel segatud kuivained ja lõpuks suhkruga vahustatud munad ning soovi korral pähklid-rosinad. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ja küpsetada 200 °C  juures umbes 40 minutit. Serveeri vaniljekreemiga, toorjuustuvaabaga või vahukoorega.

No comments:

Post a Comment

kommis