08 August 2011

Hiljaks jäänud tort meie pulma-ja tutvumise aastapäevaks :) vastavalt siis aastates 12/15

Biskviitpõhi immutatud kohviga. Vahel on vahukoore/kohupiima/banaani/arooniavaht( sai keeruline ja pikk nimetus aga maitse on asjal kuradima hea :D ) Peal törtsakas sama asja ja siis see esmakatsetus sefiiriga: maitse on väga hea aga kuna mul puuduvad korralikud otsakud pritskottidele, siis pritsimisega ei jäänud väga ilus, muidu konsistents on hea, isegi läikima läks, võibolla ei keetnud ma seda suhkrusiirupit piisavalt paksuks, ei tea, järgmine kord targem :D 
Peal omatehtud martsipanist roosid. 


Töö käik siis pildidelt näha :)




vahukoore/kohupiima/banaani/arooniavaht:
mikserdad vahukoore vahtu, lisad vanilli, siis banaanitükid, seejärel arooniad, mikserdad ühtlaseks massiks ning lisad 1 paki teralist vanillikohupiima, mikserdad veel, kuniks mass selline ilus vahuline. 
kohviga immutad põhjad , vahele paned oma äranägemise järgi seda vahtu 
peale ka 
 sefiiri valmistamine :
2 munavalget (selle tordi jaoks läks 6)
4 spl vett või . haput mahla
u.8spl(110g) suhkurt(kasutan teinekord suhkrusiirupit)
natuke soola

valmistamine:

sulata potis suhkur vesi-nii kaua kuni suhkur on sulanud.
tõsta kõrvale.(põhjus miks enne suhkru veega siirupiks sulatan on see, et pärast pean vaid korraks kuumaks laskma siirupi ja munavalged ei jää liiga kauaks omapäi:) ).

vahusta munavalged(külmad) jahedas (klaas või keraamilises) kausis näputäie soolaga kõvaks vahuks.

nüüd aja siirup uuesti nii kuumaks et põhjast hakkab väikseid mullikesi tulema.

nirista nüüd miksriga pidevalt segades siirup munavalgetele ja miksera niikaua kuni oled saavutanud soovitud tulemuse(mixriga umbes 15.min kui mitte kauem) vaht peab olema ikka väga tihe


hakka kaunistama




Tulemus sai selline
 šokolaadi tegin ise, pritsisin küpsetuspaberile soovitud kujud, lasin külmikus taheneda ja ladusin peale. Tähed: Siret ja Rainer





No comments:

Post a Comment

kommis