11 September 2011

Tort loomeinimesele



11SEPT
Oli kaunis laupäeva hommik, alustasin ühele väga erilisele inimesele tordi tegemist. Märksõnad panin ka enda jaoks: punane, valge ja must. Ja nii ta tuli.
Sünnipäevale minnes, ei teadnud ma, et sünnipäevalaps oli tordivärvides riides :D mul on vist mingi kolmas silm, sest sellele tordile mõteldes kangastusidki just punane, valge ja must ;) päris kummaline, eks :D
Vahel on kohupiima/vahukoore segu ja teise kihi vahel sidrunikreem ning sidrunikreemi peal virsikutükid :) Kõik see biskviitpõhjade vahel.
Põnev tundus sidrunikreem ehk lemon curd. Retsepti sain tuttava käest, kes  seda kiitis.
Retsept:
75 g magedat võid
150 g suhkrut
3 muna
1 dl värsket pressitud mahla ( u 2 sidrunit)
1 spl riivitud sidrunikoort. Vispelda munad suhkruga, lisa sidrunimahl ja sega ning vala segu paksupõhjalisse potti. Kuumuta pidevalt segades tasasel tulel u.15 minutit. Sõelu koheselt 1 spl. jahu sisse ( siis ei jää kreem vedel) kuumutamise ajal sega pidevalt.  Ära keema lase! Võta pott tulelt ja lisa või, sega, lõpuks lisa sirunikoor ning vala võie purki. Kaaneta ja pane külmkappi. Külmkapis säilib 1 nädal, sügavkülmas 2 kuud.
Paar päeva varem tegin valmis maskid







Ja samal päeval tegin valmis need asjad, roosid ja nimesildi :) Vanust ei tahtnud sünnipäevalaps tordile, seda teab ta isegi, aga ütleme nii, et ilus ümmargune number see oli ;)






Ja tulemus sai selline, tegemise käigus ta tuli, nagu kunstiteos ikka ;)

















Sünnipäevalaps isiklikult.
Aitäh sulle! Palju õnne, sünnipäev oli fantastiline!

No comments:

Post a Comment

kommis